KINNARPS ARENA

Är det inte någon som har en karta till mig över Kinnarps Arena, hur hittar man till alla olika konferansrum i arenan? Skulle behöva det idag då jag ska på möte där med hockeylaget. Galet att det ska vara så stort...

Spana in snyggingen nedan!

Ikväll ska jag verkligen försöka sova tidigare, vaknade upp elva i morse. Man blir bara seg, äter seg frukost, tar lång dusch, går till affären, skriver klart uppsatsen, pratar i telefon, äter mat och diskar. Så har helt enkelt min dag sett ut hittills idag, ska faktiskt till Kinnarps klockan 18 för ett möte. Sen ska jag börja läsa Beloved, har faktiskt börjar lite!

Jag har kommit på att jag faktiskt skulle kunna leva mitt liv här nere, bara om jag bytte ut skolan mot jobb så skulle jag nog klara av att leva här. Det är en mysig stad, förutom idag när det regnar och det är mörkt. Men det är skönt att bo nära naturen(några cykelvägar som går genom några dungar) och att bussarna går hela tiden även på helgerna. I Kolbäck är jag bunden till bil eller pappa om jag ska dricka. Alltså finns det bara en massa positiva saker med en storstad, plus att Jönköping inte är fööör stort! Hittade till exempel en ny väg från A6 till Maxi igår, jag är ganska så grym!
Nu är det bara för er lantisar där hemma att komma och hälsa på mig!!

Rysk pälsmössa eller Therese hår?



Still marching towards equality

Sitter och ska börja skriva en uppsats om ämnet i rubriken, försöker hitta lite inspiration. Är inte lätt att börja, förhoppningsvis så kommer jag snart igång eftersom att jag inte orkar vara vaken hela natten! Sitter tyvärr och kollar på för mycket youtube klipp för tillfället. Tänk om jag kunde få skriva uppsatsen på svenskan, då skulle jag lätt vara klar för länge sedan!

Överviktiga?

Idag fick vi tjejer i skolan vara med om någonting som verkligen inte händer ofta, hissen pep och sa "varning övervikt i hissen". Väldigt pinsamt, vilka tjockisar vi är, fast vi lastade ju den full iofs. Var Klaras fel tror jag!


Älskar mina skor!

Idag inviger jag mina nya skor som jag köpte för nån/några veckor sedan. Det bästa med dom är sidenskosnörena, man kan bara älska dom! Ska stolt visa upp dom i skolan som jag ska vara i om en timme, har läst det jag ska ha läst till litteratur lektionen. Fast förstod inte riktigt historien, verkade vara någonting knasigt.

Ska skynda mig hem efter skolan och åka och handla och testa hockeydress hade jag tänkt. Vore ganska passande om jag tog bilen till skolan, men blir så dyrt med parkeringsavgift ändå. Plus att det är dåligt med parkering i Jönköpingstad, tror jag i alla fall! Hittar ju som sagt var inte riktigt fullt ut än...

Nu har jag precis druckit en nutrilett shake, nej jag bantar inte. Jag dricker det bara för att få i mig extra vitaminer och sånt där när jag tränar. Får nog inte i mig allt när jag äter en tråkig kost här hemma, plus att jag äter oregelbundet och hoppar över lunch.




För lite tid

Jag har inte ens uppdaterat bloggen i helgen, så mycket har jag haft för mig!!

Fredagen var underbar, alla tjejer var taggade och vi garvade konstant. Hade Klara som sov kvar härså vi åkte bussen hem. På vägen hem hittade vi världens snyggaste securitas vakt! Tyvärr stod han på gatan och vi satt i bussen, men han vinkade och flörtade med oss så nu är vi totalt förälskade och tjatar om honom mest hela tiden.

Lördagen blev sen, diskade och städade upp efter festen. Åkte hem till Alicia i Husqvarna och åt scones till middag och äppelpaj till efterrätt. Plus en massa godis, popcorn och en film. Blev en sen natt med Alicia i köket och när klockan var fem så bestämde vi oss för att jag skulle sova kvar där. Kom hem och lagade mat, och tränade.

Veckan som kommer har jag saker att göra varje dag plus att jag ska skriva två uppsatser och läsa en bok till på torsdag/fredag.

Igenväxta ögonbryn

Riktigt nöjd med dagen än så länge, tog mig upp vid nio och gick till solariumet och efter det gymmade jag. Kändes bra i alla muskler även om låren var sega! Duschat och fixa till mig själv nu, man känner sig så fräsch! Fast måste ta tag i mina ögonbryn inför kvällen, det är nästan så att jag bara har ett enda stort nu =)

Ska byta om, diska och städa lite innan jag ska möta upp Alicia på A6. Blir min nya tunika idag!


Dagens småländska ord!

Glömde ju för fan det viktigaste på dagen, tyvärr är ordet idag kanske inte så "Småländskt" men absolut inget vi säger "där uppe", men förekommer ofta här

Dagens Småländska ord:

TJÖTA = SNACKA

Cooper-test

Så har man gjort cooper-testet för andra gången denna säsong, förra gången(när jag precis hade flyttat hit) hade jag drabbats utan en stukning i foten och var inte på mitt bästa humör. Men idag gick det bättre, även om jag inte var tillräckligt bra, så sprang jag ändå 2000meter. Helt okej, bara 200meter från att jag skulle klara gränsen "bra" och bli godkänd utav tränaren. Nästa gång ska jag verkligen ta det, blir ut och jogga om dagarna nu!

Trivs bättre och bättre här nere, jag börjar bli glad! Har vart nere i en svacka ett tag, men nu börjar jag äntligen ta mig upp och kunna prestera här nere. Även om skolan är för svår, till och med så svårt så att jag har svårt för att ta tag i det.

Fick massa pengar idag från jobbet, helt oväntat! Så ska kosta på mig en morgon på gymmet och i solariumet. Sedan blir det en shoppingvända med Alicia, och krogen på kvällen! Helt klart en riktigt bra fredag med andra ord!

Nikotinsug

Precis ätit lax, med sparris och potatis! Riktigt mätt blev jag, kanske det som är meningen när man äter? Tvättar och har mig här hemma, upptäckte att mina hockeykläder inte luktade något vidare i tvättkorgen, så det blev två hela maskiner idag. Ska plugga en massa, har bara läst några sidor tyvärr, skola i morgon igen!

Är riktigt sugen på snus, jag vet att det är snart ett år sedan jag slutade och att jag har klarat det galant (förutom nån gång när alkohol har varit inblandat) men just nu är jag grymt sugen. Få känna hur det ligger och svider under läppen, den underbart goda snussmaken i munnen. Men jag får inte, jag vill inte och jag ska inte börja igen! =) Känns verkligen onödigt nu när jag väl har slutat och klarat det!

Dagens småländska ord:

LA EN BELLA/BELL = RAMLADE

Sena nätter med Veronica Maggio

Kolla på klockan, vad gör jag vaken nu? Sitter och lyssnar på Veronica Maggio såklart, tröttnar aldrig på hennes sköna röst och hennes ärliga texter! Vad håller dig vaken om nätterna?


Nu har jag hoppat av skolan!

Ringde enhetscentralen som det så fint heter på skolan, och dom tog bort mig från Engelska 1-60 kursen och la in mig på Engelska 1-30. Så nu ska jag bara ringa till CSN i morgon och ändra där, vet inte hur man gör på webben. Sen har jag tre veckor på mig att fundera på vad jag vill göra efter jul. Söka en kurs eller flera som jag egentligen inte vill gå eller söka jobb och inte vara säker på att jag får pengar eller jobb. Det är en riktigt konstig sistuation jag har satt mig själv i nu, spännande men nervöst!
Steker köttbullar och lyssnar på Simply the Best, en riktigt bra tisdag. Gick över till Sara som går i min klass och drack kaffe. Blev bort i över fyra timmar, det är det som får mig att vilja stanna. Alla nya kontakter som man knyter, finns så otroligt mycket att säga. Borde plugga idag, finns så mycket man borde, en sak vet jag att jag SKA göra i alla fall. Mumsa köttbullar!

Dagens småländska ord:
BÖS = SMUTS

Koffeinkickar

Idag var det riktigt mycket skratt och fniss i skolan, tror det var kaffet som gjorde susen! Sista timmen gick knappt att genomföra, vi började skratta hej vilt utan anledning! Tänk om livet vore så underbart jämt? I morgon blir det mer kaffe, ska över till en i klassen som bor här i krokarna. Sa åt henne att ha kaffe hemma så att vi kan skratta av oss lite!
Berättade för pappa idag om mitt avhopp, han tog det troligen helt ok!

En ny vecka, nya tag

Nu ska jag bara slänga på mig en kofta och sedan bege mig till skolan för att plugga grammatik med tjejerna i några timmar innan lektionen. Ska ha English Grammar med Mattias i tre och en halvtimme, och han är en lärare som inte har en aning om hur man är pedagogisk. Har man en fråga så kan man räkna med att han inte har en aning om hur han ska förklara det på ett bättre sätt. Så man tar anteckningar, spetsar öronen, gör uppgifter och tar med sig dagens föreläsning hem och pluggar.
Fick svar från studievägledaren också, det gick att göra så nu ska jag bara ringa till antagningscentralen så att de får registrera om mig på den andra kursen. Måste ringa pappa först och fråga om råd, han vet ju ingenting än. Blir nervös, då vet jag alltså inte vad jag ska göra i vår. Och jag vill bo kvar här, men måste antingen plugga eller jobba för att få en fast inkomst. Vi får se hur det går =)

Hockeysöndag!

Sitter i soffan och kollar på TV-pucks finalen, ser ut som om att Småland kommer ta det här iår igen! Sitter med datorn i knät och håller koll på dagens matcher på swehockey.se
Division 1 har seriepremiär idag och det finns en del intressanta matcher. Väntar främst på att Borlänge-Surahammar ska börja klockan 18. Sen har vi såklart Vita Hästen-Tranås, eftersom att David spelar i Tranås så är det alltid kul att följa hur det går för hans lag! Jag själv blev inte uttagen till matchen idag och jag orkade inte följa med, och eftersom att min kropp är lite sliten så vilar jag från B-lagsträningen också. Inte för att jag är sugen på att träna heller, är i en svacka...

Jag ska sluta plugga engelska!

Ikväll var det verkligen underbart trevligt, fem söta tjejer kom hem till mig och vi gick och handlade gemensamt och lagade tacos ihop. Blev efterätt och massa gott, helt plötsligt efter många hetsiga och roliga snack så hade klockan tickat iväg och blivit halv två. Vad tiden går fort när man har roligt! Haha, märks att jag har umgåtts med Smålänningar idag, när jag skrev ordet "fort" precis så hörde jag det på småländska, alltså "fott". Mystiska dialekter.

Jag ska ta kontakt med syon i veckan också, ska försöka lyckas få hoppa av min engelskakurs som börjar i vår. Vad som sker istället blir en överraskning. Känns bara som om att det kommer bli ett stort projekt att börja ändra och stöka med kursavbrott, csn och allt. Men det blir nog bra i slutändan!

Sugen på att skaka rumpa

Har setat och kollat på hockey hela dagen, TV-pucken som småland tog sig vidare till final och sedan Leksand som fick med sig tre poäng hem från Oskarshamn. Kul att match.everysport.com finns så att man kan följa matcherna med 500andra leksingar på en sida där en person sitter och uppdaterar direkt från ishallen.

Nu har jag sminkat mig lite och satt på mig kläder, diskat och plockat lite här hemma för att göra mig redo för en kväll med tjejerna. Börjar kurra i magen som bara den så tacos kommer verkligen lägligt. Varför blir det oftast tacos man lagar när man är fler? Iofs är det ingen rätt som man lagar själv, så beror nog på det.

Angånde en kommentar från dig Sazza i ett föregående inlägg så vet jag inte vem jag hade i åtanke när jag skrev om förlovning. Kanske är jag bara sugen på att ha någon här hemma när jag kommer hem till en tom och mörk lägenhet om kvällarna. Någon som kan diska, tvätta, laga mat och bädda sängen. Kanske ska skaffa mig ett hembiträde istället för en man?




Småfulla Jönköpingsbor

Ikväll blev det en snabbis på stan och prova tusen olika mössor med Alicia, hittade en men ska leta lite till innan jag köper den perfekta! Köpte två ljuslyktor på indiska att hänga upp på balkongen iaf!
Sen blev det fika i bra många timmar och massor med snack, så underbart att prata med en ny person och lära känna varandra från början. I morgon blir det ännu mera tjejsnack då ligan kommer hem till mig för middag!

Alicia körde hem mig, vi båda är nyinflyttade i stan och hittar verkligen inte. Så vi hade utgångsläget stationen, och skulle köra genom stan för att komma hem till mig. Vi lyckades köra på en väg där bara bussar fick köra, ändå kollade vi jätte noga efter skyltar! Sen helt plötsligt kör vi på bussgatan och det står BUSS på hela gatan. Lyckad kväll!

Kom hem till en mörk och tom lägenhet, jag tycker inte om att vara ensam på kvällar. Sen plingade mobilen till och jag fick ett sms från vännen Niko från sthlm, han får mig jämt så otroligt glad. Han tyckte att jag skulle komma upp till honom och skaka lite rumpa med honom! Sådant får mig på humör, spontana sköna sms! Fler sådana till mig tack!


Ömmade vader och secondhand sug

Vaknade upp i morse vid åtta och det vart tänkt att jag skulle gymma, eftersom att det var sen träning igår var jag helt slut i kroppen. Träningsvärken smärtade och huvudet var för trött, så jag la huvudet på kudden och sov några timmar till. Trodde jag skulle orka gymma ändå, men känns ovärt att lägga ut pengar på någonting som jag inte kommer kunna göra fullt ut. Har ont i vaderna, muskelfästen, vet inte vad jag kan ha gjort.

Vaknade upp med ett sug på lite secondhand shopping idag, spana in om dom har lite böcker åt mig! Måste ändå iväg och handla mat då mitt kylskåp ekar tomt! Blir nog en promenad i solen först och ikväll blir det fönstershoppa, fika och plugg med Alicia.

Utkast: Grattis SK-91 ...

Grattis SK-91 (Kolbäck) till VLT-cup segern! (Mitt gamla fotbollsgäng som jag tränade med några gånger)

Idag hände världens grej i skolan, om man nu kan uttrycka sig på det viset. Vi skulle ha läst en engelsknovell på över 300sidor till idag och jag har fått tag på den och alltså inte läst den. Jag hade absolut ingen aning om vad den handlade om när jag klev in i klassrummet, och så börjar våran lärare att fråga alla vad de tyckte om boken. Och jag glider genom allt och får frågan sist och svarar precis likadant som alla andra(Nästan) och läraren blir nöjd med svaret. Såklart man kan glida runt lite, får leta upp den inför tentan och läsa lite i den då istället.

Leksand vann igår, Prestberg är inte allvarligt skadad och om jag hade befunnit mig i Ejendals Arena igår hade jag troligen varit ännu mer förälskad i Marcus Jonasén. Vad är så speciellt med mörka långa hockeyspelare? Jag faller som en fura!

Kippar efter andan

Sitter här med tre olika Liveuppdatering sidor och ska hålla koll på mitt Leksand!
Och nu börjar det, så jääävla ont i magen. Nervös, ser Arenan och känner stämningen inom mig!

Seriepremiär!

Det är match ikväll! Det firar vi med en riktigt snygg tröja och en ofixad Therese. Börjar våga visa mig nu utan smink, har haft så jävla mycket finnar nu när hockeyn kom igång. Blev inte bättre av att vi fick nya hjälmar och dessa äckliga finnar spreds sig som en löpeld! Ändå scrubbar jag ansiktet regelbundet! Någon som har ett tips? Budget tips tack! =)


Fastna med näsan i torkskåpet

Efter joggingrundan idag så tog jag en dusch och var riktigt sugen på att hoppa in och ställa mig i torkskåpet. Ni vet när man står i en varm dusch så vill man verkligen inte stänga av vattnet, utan det blir så otroligt kallt då. Så jag öppnade upp torkskåpsdörren och satte på full värme, då kom jag och tänka på en sak som hände för bra många år sedan.
När jag och min bror var små, jag måste ha varit under 10år och eftersom att han är 5år yngre så var han under 5år, så brukade vi ställa oss i torkskåpet och stänga dörren. Jag tror jag ska göra precis likadant nästa gång jag duschar, om torkskåpet inte är lika fullt som nu dvs.
Kollade precis på förlovningsringar, jag måste ha fått en smäll i huvudet på träningen igår...

Vart tog gnistan vägen?

Jag log inte en enda gång idag på isen, jag gjorde verkligen en sån jävla dålig träning. Det var som om att jag inte ens ville vara där! Nej, måste straffa mig själv med en joggingrunda i morgon så här kan det inte fortsätta! Hockeyn ska göra mig glad, nu gav den mig bara kramp i vaderna.
Nej klockan är för mycket nu, jobbigt med sena träningar i B-hallen! Ska lägga mig nu och läsa en SVENSK bok, snacka om vardagslyx! Lyft på hatten och jubla för tusan!

På med mössan, här ska firas!

Jag tänkte belöna mig själv med en promenad i kalla Småland, men min underbart snygga mössa kommer värma mig både om öronen och hjärtat! Kärlek!




Therese har gjort någonting idag!

Vaknade upp kvart över nio, senare än vad jag hade tänkt mig. Ville gärna vakna upp och ta en promenad men hela jag är för trött för det! Satte igång med dusch, frukost, städning, diskning, tvättning och faktiskt plugg. Stolt över mig själv, och nu ska jag ut och ta en promenad för att få igång huvudet, så att jag orkar läsa det sista inför torsdagen. Ikväll mellan 20-22 är det träning så det blir en sen kväll och jag missar idol.
Skönt att jag kom igång med pluggandet och det känns lite lättare nu med allt. I morgon ska jag ta mig an grammatiken och försöka lista ut hur jag ska göra med den där boken som jag inte har och som ska vara utläst till torsdag.

I morgon har mitt kära Leksand seriepremiär och jag kommer inte vara där. Känns riktigt tragiskt, men jag kommer såklart sitta fastklistrad framför datorn med liveuppdaterening! Skönt att man är ledig den kvällen. Tydligen match på söndag för oss, får se om jag ska med. Blir en helg med vänner iallafall!

Potäter

Så nu har man precis ätit mat och är riktigt trött! Blev potatis med köttbullar, brunsås, tomat och sparris! Vilken middag!
Var på stan en sväng efter skolan för att leta efter en bok som vi ska ha läst till på torsdag, och den finns inte på bibloteket eller att köpa någonstans. Hur gör man då?? Smarta  Therese, allt går åt helvete.

Tack Pappa för den personliga sponsringen till min HV71 dress! Behövs verkligen, eftersom att det blir dyrt att köpa allt det där som jag är tvungen! Match i Kinnarps ikväll, och jag är inte där. Vill hellre vara i Ejendals på onsdag, fy fan vad jag kommer sakna Leksand! Varför skulle jag flytta hit för? Fast jag trivs, ännu mer nu när jag har börjat lära känna folk! Ska nog föreslå en tacokväll hos mig i helgen, om jag nu har tid... Kanske har match!

Någon som kan borra? Bovärden hjälper inte till med att sätta upp gardinstängerna...

Måndag morgon

Har varit fullt upp helt enkelt, igår sov jag fööör länge. Kollade in idolrepriserna som jag alltid missar i veckorna. Försökte plugga, äta mat och träna. Kom hem och snackade skit med Malin i telefon och pluggade nån timme till. Känns bra att man är ute i sista sekunden, men nu är jag stolt för att jag verkligen pluggade.
Eftersom att det blev sent så gick jag upp nio idag, lång frukost, lite topmodel, dusch och fix! Ska ta mig till skolan så att jag är där till elva tror jag, då hinner jag plugga det sista som ska vara klart till idag. Nu jävlar ska jag verkligen ta tag i det här, för just nu har jag inte haft någon koll på läget och jag gör det bara svårare för mig själv!
Hörs

Gamla hederliga filmer

Zappade lite på tvn och upptäckte till min stora förvåning att det var Poliskolan 1 på femman, underbar film! Varför görs det inte så bra filmer längre för?? Synd bara att man stör sig på reklamen som är med jämna mellanrum, borde skaffa mig lite fler filmer så att man slipper jobbiga avbrott!


Dialektbyten

Igår så var det som sagt jag, en skånska, och fyra smålänningar hemma hos mig på förfest. Väldigt trevligt, då vi inte kände varandra sen innan skolan och förmodligen kommer vi ses allt oftare efter igår.
Någonting som kändes lite roligt var att dom andra började prata mer och mer som mig(rikssvenska) ju senare kvällen blev. Jag själv hörde ingenting, utan det var dom andra som påpekade att dom faktiskt helt utan anledning hade börjat prata som mig. Som tur var så har ingen utav dom här tjejerna en särskildt bred och grov dialekt, så det är skönt. Tänk om man skulle komma hem och bryta på småländska!

Jag har fortfarande inte kommit på varför smålänningarna utesluter "R" i bara vissa ord, antingen ska man väll säga R eller så säger man det inte. Dom här typerna här nere har helt enkelt valt att variera sitt språk lite.
Dialekter är roligt, intressant och väldigt lätt att byta.  

Olika raggningsknep

Funderade lite på olika raggningsförsök igår på krogen.

Antigen hänger man i baren och ser allmänt söt ut, och hoppas på att det ska dyka upp någon het kille vid ens sida som skulle göra allt för att få bjuda dig på en drink. (Egentligen står jag där för att jag är törstig, jag ska beställa någonting och vill endast prata med bartendern. Inte engelska som jag fick prata igår med en nördig kille med glasögon.)

Man kan även skaka lite rumpa på dansgolvet och förföra alla killarna med sin sexiga dans. Helt plötsligt känner man kille tryckt mot ens röv och bara "juckar lite" i ett försök att få det att se ut som en förföriskt parningsdans i hopp om att få till det för kvällen. (Jag står på dansgolvet och dansar min egna dans, skrämmer bort killarna med min härjiga dans! Jag rockar helt enkelt loss och om det kommer en kille i närheten kan han vara säker på att en armbåge kommer komma flygandes mot magen.)

Sen kan man göra det oväntade, det jag gjorde igår. Stod på gatan utanför krogen och såg en jätte söt kille(tyckte jag då) i fönstret och vi fick ögonkontakt. Med ett ryck så vinkar jag lite flörtigt till honom att han ska komma ut till mig, jag behöver inte göra det fler gånger utan han kommer ut. Killen hette Marcus och har för mig att han inte bodde i Jönköping. Vi bytte nummer, några ord och en kram, så enkelt kan det vara att bara få lära känna lite nytt folk =)

Så oftast handlar allt om att få ett ligg för kvällen på krogen, knyt kontakter istället och bli rik på vänner! Det enda ett ragg kan ge dig är förhoppningsvis en skön orgasm medans vänner kan ge dig tusen stunder utav skratt. Jag vet inte hur ni andra resonerar, men igår hade jag riktigt roligt! Och det var ännu skönare att komma hem och lägga sig i sin egen säng med vetskapen om att Frida låg i rummet brevid och sov lika djupt som mig. Kändes skönt att det var en vän som fick se mitt morgonrufs som stod rakt upp på morgonen och som skrattade åt det, istället för att det hade varit en främling som hade gapflabbat mig rakt i ansiktet.


Blickar framåt...

...och upptäcker att jag fyller 21 och 4½månad. Känner efter, smakar på åldern 21. Känns overkligt att jag ska bli så gammal, det känns som om att jag är 17 fortfarande.

Tankspridda Therese

Idag har jag och Alicia "hängt" på A6center, fick höra utav någon att det är där ungdomarna brukar hänga så vi hängde där också. Jag handlade två par skor, jacka, väska och lite smått! Var på riktigt shoppinghumör och kunde ha gjort av med många tusenlappar men som tur var så hade jag Alicia som ryckte mig lite lätt i armen och sa till mig på skarpen.

När vi kom till bilen så skulle vi packa om kassar eftersom att vi hade en del gemensamma och hon skulle ta bussen hem. Så jag tog ut hennes skor från våran påse och la dom i en annan, jag tog till och med upp dom och kollade på dom. Sen när jag kom hem så fick jag mig ett riktigt gott skratt. Jag hade tagit en utav mina skor istället för hennes, så nu har jag en utav varje! Haha, och hon hade inte heller märkt någonting! =)

Om 1½timme kommer tjejerna, och jag måste börja sminka mig. Är riktigt taggad inför ikväll, ska bli trevligt att få sitta och snacka med nya tjejer över några glas vin. Sen är det bara ett plus att vi ska ut i storstan Jönköping och skaka lite rumpa!

Damhockey

"Ishockeyförbundet kräver att hon har helgaller. Regelverket säger så.

Visir räcker inte, som de gör för alla andra herrseniorer.

Ishockeyförbundet menar att damhockeyspelare inte ska behöva få ansiktsskador och damishockeyspelare ska ha helgaller -punkt slut. "

Så här skriver sportbladet idag angående att Hayley Wickenheiser måste tvingas till att ha helgaller även om hon kommer spela med herrar i div 1. Hon vill spela på samma villkor som killar, och även ha visir som dom.
Inte undra på att folk i ens omgivning inte tar damishockeyn på allvar när vi inte får spela på samma vilkor, jag förstår regeln att vi inte får tacklas men det här? Vi ska inte behöva få ansiktsskador, gör så att det är ens egen vilja om man vill få det eller ej. Vad är det för skillnad på om en tjej får skador i ansiktet eller om en kille får det? Jag är så trött på att vi hela tiden ska få behandlas annorlunda. Det är dags att förbundet gör någon ändring på reglerna, då kanske folket börjar ta oss hockeybrudar på allvar!

Jag är även trött på folk som klankar ner på oss tjejer som älskar hockeyn, dom tycker inte att det är hockey vi spelar och att det inte är intressant. Som i elitseriebilagan med aftonbladet igår, då stod det massor om elitserien, allsvenskan, NHL och den Ryskaligan. När ska dom börja skriva om damriksserien? Hur ska vi kunna utvecklas om ingen lägger ner någon energi på oss och inte behandlar oss som hockeyspelare?


Elitseriebilaga och vinst!

Riktigt trötta ben idag på träningen, eller egentligen var det huvudet som var trött! Plus att den där jävla hjälmen verkligen inte känns bra än, ska nog göra som brorsan gjorde när han fick en ny, SOVA MED DEN! Haha, det kanske skulle vara någonting, då är man ju säker och trygg också utifall att man skulle ramla ur sängen.
Kom hem och satte igång datorn och käkade, och fick se till min stora förtjusning att Leksand krossade Mora. Gud vilken fest det måste ha varit i FM. Fast läste att Mora hade haft ett riktigt bra tryck, men inte fått in den. Och vad behövs för att man ska vinna? Jo, precis MÅL!
I morgon ska jag tvätta, städa, köpa elitseriebilagan, laga mat, plugga och till Ikea med Emma. Måste komma ihåg och mäta alla fönster i lyan också så att man inte står där på Ikea som ett fån! Var där idag, hittade mig en lampa att ha här i vardagsrumsfönstret! Nu fattas det bara gardiner och lite småplock, börjar likna någonting! =)

Vinden har inte vänt

Ska åka och träna fys och is i Kinnarps om en timme, känner verkligen inte för att göra någonting idag. Vaknade upp och fick reda på att Alicia inte kunde shoppa idag så vi får göra det på fredag. Tog ändå en sväng förbi Ikea och handlade en lampa och lite smått och gott, bilen var även törstig så den fick en påfyllning.
Jag har faktiskt orkat öppna min litteraturhistoriabok och läst tio sidor, tar sån tid på engelska! Sen har jag brännt pankakor, var som en dimma här hemma. Men dom andra blev tamejfan goda! Någon som vill gifta sig med en hemmafru? Helst ska du vara rik och snygg också!

Är fortfarande skör sen gårdagens alla panikattacker, låg vaken länge och fick för mig att hon skulle komma hit. Låg och letade efter ljud som kunde påminna om en person som försöker ta sig in i trappuppgången. Hatar när jag skrämmer upp mig själv, men det där var första natten någonsin här nere som jag kände exakt samma känsla som jag så många gånger förut har kännt hemma i Kolbäck.
Nej, nu ska jag läsa klart om Scotland och lägga mig på soffan. Fryser gör jag också, ont i huvudet. Jag får fan inte bli sjuk nu va?!

Att inte ha någon mamma

"Hej Mami! Tänkte bara säga att jag mår bra :) hoppas du också har det bra. Jag har flyttat ner till Jönköping och trivs väldigt bra här! Spelar hockey i HV71 :) ta hand om dig! Kram therese"

"Du kan dra åt helvete. en vacker dag så kommer det. Du ska inte ta kontakt med mig för du har ljugit och spottat mig i ansiktet. Apa!"

Jag och min mamma har ingen bra kontakt sen snart två år sedan, det är lite invecklat att gå in på alla dessa detaljer om vad som har hänt eller inte hänt. Jag kan bara säga att det har varit jobbiga år med en troligen psykisktsjuk mamma, rättegång och besöksförbud. Jag ville bara berätta att jag mådde bra, jag vill att hon ska ha det bra! Även om jag borde hata henne för allt hon utsatt mig för så är hon fortfarande min mamma.
Jag förstår inte hur jag kan utsätta mig själv för den här smärtan, jag låter allt komma upp igen. Alla dessa känslor som jag sakta men säkert försöker glömma och lägga bakom mig. Varför var jag så dum och trodde att hon skulle svara normalt på mitt sms den här gången? Vad fick mig att hoppas?

Strupen är törstig

Satte mig på ett fik med Alicia och Klara efter skolan idag, tiden rann iväg när vi hetsade vid bordet. Alla ville få sitt sagt och pladdret tog inte riktigt slut. Vi kom fram till att vi ska testa på utelivet i Jönköping på fredag, förfest hos mig och sen krogen! I morgon blir det shopping med Alicia på A6, längtar! Förstår inte hur shopping och party kan få en på så bra humör, jag behöver verkligen det här socialakontaktnätet för att orka leva. Önskar att ni brudar där i Västmanland fick vara med mig, fast kan vara bra om jag får testa på det här själv innan. Kanske lyckas göra bort mig totalt här nere, hoppas tjejerna som jag ska vara med inte blir bortskrämda när jag taggar till! HAHA

LoveMatch.com

Haha, skönt samtalsämne på msn för en liten stund sen! Ibland har man väldigt tråkigt här hemma!
"Du skulle kunna bli min personliga sponsor"
"Vad skulle jag få för det då?"
"Varje onsdag skulle jag ha ditt namn och nummer på min trycktatröja och gå och spana efter chics. Jag skulle leta efter tjejer som matchade en lista över dom punkterna som du vill att en tjej ska vara på. Sen skulle jag ge ut ditt nummer till dom som passade dig, jag är ungefär som den nya LoveMatch.com"

Ingen återresa

Om jag ska vara ärlig så saknar jag alla hemma, det blir inte bättre av att veta att jag troligen inte kommer hem först om 14veckor. Kan nog inte åka hem i oktober och kolla på Björn Gustafsson pga tentor en vecka efteråt. Känns lite tragiskt, men nu bor jag här och får ta den smällen!

Stora frågan i livet

Jag har träningsvärk i ryggen, vi körde väldigt mycket klubb och puck teknik igår på träningen. Dvs dribbla bakom ryggen, passa i väldigt konstiga vilkar. Det tar på min stackars rygg kan jag säga er, men väldigt bra träning! Nu är det vila fram tills på onsdag då det blir hård fys och hård is. Bli antagligen promenad ikväll och gym i morgon, tro inte att man är ledig bara för att tränaren ger oss ledigt inte!
Snart ska jag till skolan, tänkte sätta mig i biblioteket och plugga lite innan lektionen. Har verkligen inte pluggat någonting i helgen. Va fan, jag är en dålig människa. Och pappa tjatar om att det var plugget jag flyttade ner till och att jag måste sköta det, ha tji fick han. Det är ju hockeyn jag satsar på här nere, värre blir det när bandyplan spolas upp här vid min lägenhet, då vet ni var jag kommer hålla till om dagarna och träna skridskoteknik!

Den stora frågan idag är om jag ska våga sätta på mig min nya poncho, tror jag ska ge den en chans! Impulshandlade lite i fredags, vet att jag inte får och att mitt konto med studiepengar börjar tyna bort!

Saknar er där hemma, ring och ge mig lite skvaller tack!

Hockeyn ger en så mycket

Speciellt så har hockeyn under helgen gett mig två finnar, två blåmärken och större muskler! Är inte ni också sugna på att börja lira nu?


Cup i Norrköping

Igår morse när klockan slog 03.50 och ringklockan började yla så undrade jag vad det var som jag hade gett mig in på. Folk var fortfarande vakna, troligen pga efterfesten och dylikt när jag kom bärandes med min hockeyback och packning. Satte mig i bilen och letade efter vapenvallen i Husqvarna, hade ingen aning om hur jag lyckades hitta! Väl på bussen satte jag mig till rätta med min kudde och filt med musik i öronen och somnade en timme.
Var framme i Norrköping 07.10 och det var bara att byta om och ut och springa. Första matchen var klockan 08.00 mot Peking Pumas (Norrköping) och jag fick stå över. Fast var såklart med på isen och var ombytt och redo. Trodde jag bara skulle få göra något byte någon match eftersom att jag aldrig har spelat damlag. Men jag fick förtroendet att vara med på två hela matcher! Gick helt okej, och jag fick vara högerforward som jag är van med i en bra kedja!
Vi vann två matcher och förlorade två, tyvärr kom vi fyra pga målskillnaden. Riktig trevlig dag, med en NHL stjärna (Jonathan Ericsson från Detroit) som delade ut pokalen till det vinnande laget Hässelby/Kälvesta.

Idag blir det träning, förhoppningsvis väldigt lugn! Sov lite länge idag, behövdes så nu ligger jag fortfarande i soffan med pyjamasen på och slötittar på Idol. Ska börja städa och plugga innan jag ska sätta igång med maten.

Försöker imponera på främlingar

Hänge på gymmet idag, tänkte biffa till mig ordentligt. Tror inte jag kommer lyckas tyvärr, men idag kändes det verkligen i varenda liten muskel att jag tog i! Först kom det in en grupp som var där på rundtur och sen kom det in en kille i min ålder. Han såg väll helt okej ut, men det var inget objekt jag skulle hoppa på direkt. Eftersom att det nu var en hel del folk i gymmet så kunde jag ju inte visa att jag var klen och ta de lättaste vikterna och speciellt inte visa för grabben vilken tönt jag egentligen är! Så jag körde på, och oj vad det känns i armarna nu som inte är lika vältränade som mina ben!
Försöker ni också imponera på gymmet eller är ni helt i era egna tankar?


Therese är en typisk singeltjej

Jag har aldrig kännt mig mogen för att ge mig in i ett förhållande, jag har inte haft känslan av att jag kan satsa 100%. Vissa personer i ens omgivning är ständigt i ett förhållande och har dom precis avslutat ett långt förhållande så strävar dom efter att hitta ytterligare en person att dela sitt liv med. Jag kanske har varit singel för länge och på så sätt blivit van med att vara själv. För hur ska jag klara av att planera mitt liv med någon annan när jag inte ens klarar av det själv?

Men nu har jag träffat en person som jag skulle vilja ha träffat när jag var 25 och verkligen redo för att ge mig in i ett förhållande. Kanske behöver jag inte bli 25 för att detta ska inträffa, men just nu fungerar det i alla fall inte.
Den här personen har jag bara träffat en gång tyvärr, men jag fick en känslan "seriöst" när jag träffade honom. Att om jag bara ger det tid och en chans så skulle det kunna bli någonting. Tyvärr så är både han och jag riktigt upptagna personer just nu och bor en bit ifrån varandra, så jag vet inte om det är värt att börja med någonting nu.

"Du verkar ha blivit så vuxen" Precis dom orden fick jag höra i helgen, och det är kanske därför som jag helt plötsligt har börjat fundera på förhållande. Jag börjar nog växa upp, sakta men säkert så börjar jag ta steget in i vuxenlivet. Såklart med min barnslighet i behåll, för jag tänker aldrig ändra på mig!

Vad tycker ni om kärleken? Förhållande eller singelliv?


Prinsessan på ärten

Jag känner mig så gudomlig och fräsch när jag precis har tagit ett bad, smörjt in mig, lagt ansiktsmask, avslutat med ansiktskräm, smört in fötterna, haft i hårinpackning och skött om mina naglar med nagelbandsolja. Varför gör jag inte så här varje dag för?

Skillnaden mellan MITT och DITT

Så är det någon som har varit på min bil, vet inte när men märkte det idag. Har bara en framlampa! Vilka jävla idioter som tar en sådan sak, skillnad om de hade tagit hela jävla bilen men nu är det en jävla skitsak som bara ställer till med problem. Måste leta reda på en verkstad som kan fixa det, men man polisanmäler väl inte sånt eller?
Jävla bajs, måste ringa pappa och fråga honom om råd.

Mer död än levande

Efter ett tufft hockeypass i Kinnarps Arena känner jag mig totalt slutkörd! Det är ett jävla tempo, men kul är det! Och idag gick det lite bättre än igår, skridskoåkningen behöver verkligen finputsas. Men det kommer nog mer och mer nu när jag får träna med dom som är så pass mycket bättre!
Ska inte till skolan i morgon, tror jag lägger in en timme på gymmet i morgon bitti istället. Får se hur kroppen mår, sen blir det plugg. För Therese ska ju bli pluggis!

Är mig inte lik på isen längre, marinblåa byxor och marinblå hjälm. Saknar kalla Kungörs ishall också för den delen, det är så varmt inne i Arenan. Svetten bara rinner om en, fast isen är riktigt skön här i Jönköping!

Högskolebiblioteket

Här sitter jag nu, har gått igenom 7 sidor i min litteraturbok. Fick lov att översätta hur mycket som helst så det tog sin tid. Diagnosen gick inge vidare, hoppas det inte är någonting som ingår i betyget. Nu ska Therese bli pluggis, smaka på ordet, det är verkligen inte jag.
Träning ikväll och två lektioner i morgon som jag inte har hunnit förbereda mig på. Så jag ska inte dit, utan sätter mig på ett café och pluggar hela dagen istället. Har träningsledigt i morgon också, så nu jävlar ska jag försöka hinna komma igång med allt.
Har fått för mycket att göra, lärarna är galna och dom flesta i klassen tycker att det är för mycket att göra. Tur att man ska vara i Kinnarps 19.00-22.30 ikväll. Borde plugga men hockeyn går före =)

Nej nu ska jag lämna Alicia som sitter och pluggar med mig, ska istället hem och laga kyckling med broccoli!! Yummie

Förföljd

På en gång när jag kom hem till Kolbäck så fick jag den där känslan när jag låg i mitt rum. En panikartad bevakande känsla, det är alla hemska minnen som fortfarande finns kvar i det rummet. Här hemma i Jönköping sover jag hur bra som helst, och jag känner mig faktiskt trygg. Så jag behövde nog en flytt för att gå vidare i livet, även om det är jobbigt och en står omställning här nere!
Dags att föna håret, klä på sig och plugga. Diagnos i några timmar idag, kommer kännas som en tenta!


Hockeyhänder

Nu när hockeysäsongen är igång för min del så börjar jag få riktiga hockeyhänder. Ni vet när dom blir torra och man "ömsar" skinn, det är riktigt motbjudande. Men dom blir tyvärr så när man utsätter händerna för dessa handskar som blir genomvåta under träning. Borde börja ta med mig handkräm överallt så jag verkligen börjar smörja in händerna ordentligt. Förut gjorde jag det alltid på jobbet, men nu har jag ingen sådan självklar plats att göra det på.
Hur ofta smörjer ni in händerna?

Missnöjd med insatsen

Så sitter man här i sin ensamhet med en tallrik chicken nuggets och ett stekt ägg. Blev hungrig efter träningen, verkligen inte det bästa att äta just nu men hade inget annat hemma!
Blev ingen fys utan bara uppvärmning på träningen eftersom att vi hade fått våra nya hjälmar, så blev en del knep och knåp. Riktigt obekväma om jag får säga det själv, men det blir nog bättre nån gång! Ska inte klaga när man får nya saker inför matcherna.
Så har man testat på att träna i Kinnarps arena, kändes inget speciellt som jag trodde. Men funderade på hur det skulle kännas om det var fullsatt där, jag skulle nog få panik. Fast iofs tänker man inte på någonting annat än spelet när man väl är på isen. Gick inge bra på träningen, tränaren satte mig som back idag. Vet inte vad han vill ha mig, troligen testar han och ser var jag kan platsa någonstans i laget. Missnöjd med min insats och nu är det bara att ladda om och göra en grym träning i morgon istället.
Vet inte hur jag ska hinna plugga riktigt bara! Men får planera in det i morgon bitti och efter skolan. Ibland önskar jag att jag bara hade hockeyn att koncentrera mig på!

En liten morgonbild, fast det är lunch

Idag så orkade  jag inte sminka mig eller lägga ner någon energi kände jag, ska träna ikväll och bara ha en lektion i skolan. Kanske måste va kvar en timme efteråt om jag känner att English grammar lektionen inte går nå bra. Vet ni, jag pluggade faktiskt lite. I translated some sentence but I have some questions left. But I dont have any time left, need to go to school now! Bye (Klaga inte på engelskan som är kass)

Ge mig tips om ett bättre liv

Jag är nog världens lataste och enklaste person, jag orkar inte ens plugga en timme innan jag ska iväg till skolan. Jag är nästintill klar efter en skön sovmorgon, dusch, frukost och fix och nu borde jag sätta igång med pluggandet. Men varför får jag aldrig ur tummen ur arslet och gör det?
Om 10dagar har jag oral reports på mina engelska 500sidor som jag ska ha läst, tror ni kära Therese har börjat? NEJ, det trodde ni inte va för det hör till vanligheten att jag skjuter upp allt i sista minuten för att kunna leva så enkelt ända fram. Men jag ska börja använda ordet MÅSTE oftare eftersom att om man säger BORDE så känns det inte lika krävande, utan någonting man kan skjuta upp längre fram i livet.
Hur gör ni för att vara så motiverade och ambitiösa med uppgifterna ni har i livet? Det enda jag lägger ner tid på är min hockey, varför kan inte studierna ha samma plats i min hjärna?

Äntligen ett socialt trevligt liv

Framsteg för Therese, hon har varit social över några glas vin ikväll. Var riktigt trevligt att få sitta och prata av sig några timmar så här på kvällskvisten! Fast det skulle bara bli ETT glas vin, det slutade med några fler. Nästan en hel flaska vitt sörplade man, men har man trevligt så blir det lätt så. Håller ni inte med mig?

Världen är för liten för oss människor

Jag har bott i Jönköping i SNART tre veckor, och idag på skolan blev jag så rädd när det var en tjej som knackade mig på axeln. Då var det Signe ifrån hockeylaget, kändes riktigt ballt att känna någon på HLK!

Sen nu här hemma kom Emma hem med ett gäng tjejer som ska äta tacos (tänkte hugga in jag med) och så känner jag en utav tjejerna! Hon går i min klass, även om jag inte har pratat med henne så vet jag vem hon är. Snart börjar jag bli hemma här! Sugen på att leta dagjobb till hösten för att kunna fortsätta spela hockey här, utvecklas som bara den och jag känner mig riktigt duktig på träningarna. Även om jag är kass jämfört med alla andra, som jag faktiskt har slutat jämföra mig, så känner jag mig redan bättre än jag var i Kungsör!

Kärleken till ens egen kropp

Vännen- "Även om mina ben är smala så måste jag ha en storlek större för min mage putar ut."
Jag- "Men hallååå hela jag putar ut!"

Vilken trevlig diskussion vi hade idag, ibland blir man riktigt stolt över sig själv!

Man blir som man umgås

Var hemma hos familjen i helgen, och dom är verkligen galna. Alla familjer är galna på sitt eget sätt men jag tror det här slår allt! Jag kommer ut i köket och brorsan står och spelar Thunderstuck med ACDC på elgitarren och pappa står vid lampknappen till våra "strålkastare" och blinkar. Jag frågar vad dom gör, och dom svarar "Ser du inte vilket ballt intro vi gör???" Det roligaste är att det är pappa som är helt inne i det och står och ler världens leende. Ibland kan man undra vad det är för uppväxt man har fått!

RSS 2.0